WOERDEN OP DE KAART!
Demo

MOBIEL

Demo

Kult Kompagnie

Stichting Kult Kompagnie, de organisatie achter onder andere Nachtcultuur, NachtSessies, Nachtklooster en het nieuwe Huis- & Tuinfestival, heeft de ambitie! Door het organiseren van verrassende, vernieuwende en inspirerende evenementen willen we zo veel mogelijk Woerdenaren op een laagdrempelige manier kennis laten maken met cultuur in de meest brede zin.

Kult Kompagnie wil ook verbinden en samenwerken. Voorbeelden hiervan zijn evenementen als NachtKlooster, StraatVoer en de vernieuwde cultuurcafés. Daarbij zoekt Kult Kompagnie het contact met cultuurdragers en biedt ondersteuning aan hen die een evenement willen organiseren, door bijvoorbeeld het geven van advies of het verzorgen van de programmering en aankleding van het evenement.

Kult Kompagnie is een broedplaats voor talent. Door het bieden van een podium aan beginnende musici, acteurs en kunstenaars, maar ook door organisatietalent en creatievelingen aan zich te binden en hen verantwoordelijk te maken voor de organisatie, promotie en aankleding van verschillende evenementen. Zo biedt Kult Kompagnie onder andere scholieren een maatschappelijke stage, studenten de mogelijkheid om ervaring op te doen (en wellicht een afstudeerplek te vinden) en (startende) ondernemers de mogelijkheid om hun talent te tonen.

In de statuten van de stichting is als doel opgenomen “het bevorderen van cultuur in de breedste zin van het woord door middel van het organiseren van evenementen, het maken van verbindingen en zoeken van samenwerkingen met cultuurdragers. Daarbij beoogt de stichting een broedplaats te zijn voor talent. Dit door het bieden van een podium voor (beginnende) musici, acteurs en kunstenaars en meer”


Cultuurprijs

Yes! We hebben hem: de Cultuurprijs Woerden 2017!

Iets waar we ontzettend trots op zijn.

De jury roemde het groot aantal ‘fans’. Tof om te zien dat zoveel mensen onze evenementen zo waarderen en ons hebben aangemeld als kandidaat. Mooi ook dat de jury ons besluit roemde om in 2018 geen Nachtcultuur te organiseren. Het stapje terug dat we doen om nog eens goed te kijken naar onze doelen en intenties om vervolgens met een vernieuwde editie terug te komen, vond de jury een dappere beslissing.

Wij zijn natuurlijk erg blij. We zien het winnen van de cultuurprijs als erkenning van alle toffe dingen die we organiseren, de verbindingen die we willen maken en de samenwerkingen die we aangaan. Maar we zien het ook als enorme eer. Erkenning en eer voor al die vrijwilligers die zich naast school, studie of werk een heel jaar door inzetten om Woerden voor iedereen leuker te maken.

Bedankt voor het stemmen, de vrijwilligers bedankt voor alle inzet, de kunstenaars en artiesten bedankt dat jullie op onze evenementen waren (en zijn!) en natuurlijk de jury bedankt voor het toekennen van de prijs!

Wij zijn een feestje vieren 🙂