WOERDEN OP DE KAART!
Demo

MOBIEL

Demo

Kult Kompagnie

Stichting Kult Kompagnie, de organisatie achter onder andere Nachtcultuur, NachtSessies, Nachtklooster en het nieuwe Huis- & Tuinfestival, heeft de ambitie! Door het organiseren van verrassende, vernieuwende en inspirerende evenementen willen we zo veel mogelijk Woerdenaren op een laagdrempelige manier kennis laten maken met cultuur in de meest brede zin.

Kult Kompagnie wil ook verbinden en samenwerken. Voorbeelden hiervan zijn evenementen als NachtKlooster, StraatVoer en de vernieuwde cultuurcafés. Daarbij zoekt Kult Kompagnie het contact met cultuurdragers en biedt ondersteuning aan hen die een evenement willen organiseren, door bijvoorbeeld het geven van advies of het verzorgen van de programmering en aankleding van het evenement.

Kult Kompagnie is een broedplaats voor talent. Door het bieden van een podium aan beginnende musici, acteurs en kunstenaars, maar ook door organisatietalent en creatievelingen aan zich te binden en hen verantwoordelijk te maken voor de organisatie, promotie en aankleding van verschillende evenementen. Zo biedt Kult Kompagnie onder andere scholieren een maatschappelijke stage, studenten de mogelijkheid om ervaring op te doen (en wellicht een afstudeerplek te vinden) en (startende) ondernemers de mogelijkheid om hun talent te tonen.

In de statuten van de stichting is als doel opgenomen “het bevorderen van cultuur in de breedste zin van het woord door middel van het organiseren van evenementen, het maken van verbindingen en zoeken van samenwerkingen met cultuurdragers. Daarbij beoogt de stichting een broedplaats te zijn voor talent. Dit door het bieden van een podium voor (beginnende) musici, acteurs en kunstenaars en meer”


Kult Kompagnie zoekt een nieuwe voorzitter

Kult Kompagnie zoekt nieuwe voorzitter

De organisatie achter Nachtcultuur, NachtKlooster, Gluren bij de Buren, Struinen in de Tuinen en NachtSessies én de winnaar van de Cultuurprijs 2017 is op zoek naar een nieuwe voorzitter.

Ben jij een échte organisator met een talent voor plannen en procedures? Kun je goed luisteren en ben je niet bang knopen door te hakken tijdens een vergaderingen, open te staan voor nieuwe ideeën tijdens een brainstormsessie of een team mee te krijgen met een beslissing? Heb jij snel door wat ieders sterke kant is en weet je deze optimaal te benutten? Dan zoekt de Kult Kompagnie jou!

Wat doet een voorzitter bij de Kult Kompagnie
De voorzitter van de Kult Kompagnie is verantwoordelijk voor het overzicht houden op de grote lijnen van de stichting. Dit houdt in de planning bijhoudt, vergaderingen voorbereidt en voorzit. Doordat de voorzitter het grote overzicht heeft weet die precies waar zijn of haar medebestuursleden én vrijwilligers mee bezig zijn en waar die ze kan ondersteunen. Ook moet je capaciteiten bezitten om het contact met bijvoorbeeld gemeente, lokale partners en organisaties te onderhouden. Wie georganiseerd is en graag het overzicht behoudt, is welkom als voorzitter van de Kult Kompagnie.

Het team
Het is een verantwoordelijke taak, maar natuurlijk sta je er niet alleen voor! Uiteraard werk je nauw samen met de andere bestuursleden en vrijwilligers en helpen we elkaar waar nodig. Je werkt in een ongedwongen maar professionele omgeving mee aan de organisatie van de verschillende evenementen, samen met 3 andere bestuursleden en vrijwilligers.

Tijdsbesteding
De rol van voorzitter de Kult Kompagnie kost ongeveer 2 uur per week. Dit loopt op als je dichter bij een evenement zit. Er zijn maandelijks vergaderingen.

De persoon
Samengevat: we zoeken iemand die stevig in zijn/haar schoenen staat en goed kan coördineren. Het is belangrijk dat je oog hebt voor detail en openstaat voor ieders ideeën, maar ook knopen kan doorhakken en duidelijkheid kan scheppen. Daarnaast ben je een doorzetter, is het glas bij jou halfvol en ben je een representatief gezicht voor de Kult Kompagnie, zowel naar je team, de bezoekers, sponsoren en andere belanghebbenden.

Reageren
Ben je enthousiast geworden en wil je meer informatie? Mail dan naar info@kultkompagnie.nl of bel voor meer info met Mark van Leeuwen op nummer 06-45420705. Na benoeming is er een gedegen overdracht door scheidend voorzitter.