WOERDEN OP DE KAART!
Demo

MOBIEL

Demo

Kult Kompagnie

Stichting Kult Kompagnie, de organisatie achter onder andere Nachtcultuur, NachtSessies, Nachtklooster en het nieuwe Huis- & Tuinfestival, heeft de ambitie! Door het organiseren van verrassende, vernieuwende en inspirerende evenementen willen we zo veel mogelijk Woerdenaren op een laagdrempelige manier kennis laten maken met cultuur in de meest brede zin.

Kult Kompagnie wil ook verbinden en samenwerken. Voorbeelden hiervan zijn evenementen als NachtKlooster, StraatVoer en de vernieuwde cultuurcafés. Daarbij zoekt Kult Kompagnie het contact met cultuurdragers en biedt ondersteuning aan hen die een evenement willen organiseren, door bijvoorbeeld het geven van advies of het verzorgen van de programmering en aankleding van het evenement.

Kult Kompagnie is een broedplaats voor talent. Door het bieden van een podium aan beginnende musici, acteurs en kunstenaars, maar ook door organisatietalent en creatievelingen aan zich te binden en hen verantwoordelijk te maken voor de organisatie, promotie en aankleding van verschillende evenementen. Zo biedt Kult Kompagnie onder andere scholieren een maatschappelijke stage, studenten de mogelijkheid om ervaring op te doen (en wellicht een afstudeerplek te vinden) en (startende) ondernemers de mogelijkheid om hun talent te tonen.

In de statuten van de stichting is als doel opgenomen “het bevorderen van cultuur in de breedste zin van het woord door middel van het organiseren van evenementen, het maken van verbindingen en zoeken van samenwerkingen met cultuurdragers. Daarbij beoogt de stichting een broedplaats te zijn voor talent. Dit door het bieden van een podium voor (beginnende) musici, acteurs en kunstenaars en meer”


Nachtsessies

MUZIEK OP DE MOOISTE PLEKKEN VAN WOERDEN

Een artiest met zijn/haar instrument, eigen liedjes en een authentiek verhaal. Genieten zonder ruis van geklets of telefoons. Echt luisteren en genieten van het moment. Op mooie, bijzondere plekken in Woerden wegdromen bij de artiest die zijn ziel bloot legt en bereid is om persoonlijke verhalen te delen met een grote groep ‘vreemden’. Dat is Nachtsessies. 
Nachtsessies is gratis toegankelijk. Wel vragen we een leuk bedrag in de gitaarkoffer van de optredende artiest te doen. Nachtsessies is ook intiem, voor een klein publiek. Inschrijven gaat via het facebookevent. Wil je aanwezig zijn? RSVP dan het event en je komt op de gastenlijst. Per locatie is er een maximaal aantal bezoekers
Houdt onze website en ‘socials’ in de gaten voor locaties, datums en artiesten


Eerdere edities

___ Nachtsessie #7 // 17 januari 2018 
Een speciale editie! Een heus klein singer-songwriterfestival in het Rie Theater. Maar liefst 4 (!) artiesten zullen je laten verbazen met hun muzikale talent. JAMES WALKER (UK), JOSEPHINE ZWAAN, YOURI LENTJES EN JUDY BLANK

___ Nachtsessie #8 // 16 februari 2018 
Mannen met gitaren en een rauwe keel: dat was NachtSessie #8. Daniel Cane en Lukas Batteau, als of Ed Sheeran, John Mayer, Damien Rice en Kings of Leon elkaar ontmoeten in een akoestische setting. Daniel Cane kun je kennen van “Daniel Cane & The Rebellion“, van zijn deelname aan “Giels Talentenjacht” of misschien wel zijn optreden op LowLands ’17 of een van de vele andere optredens.
Lukas Batteau is terug, en hoe! Kijk alleen al naar de recensies van zijn optredens tijdens de popronde 2017 . Op 22 maart presenteerde hij in Ekko zijn nieuwe album ‘Slow Traveler’; 2018 wordt zijn jaar!

___ Nachtsessie #6 // 17 november 2017 
Verheugd op het feit dat Willemijn May voor een wel heel bijzonder optreden weer naar Woerden komt. Na “fire” waren wij al fan en na haar hit “Guide me home” al helemaal. En niet alleen wij! Nationale radiostations als 3fm en DJ Rob Stenders bijvoorbeeld. Maar ook bij RTL Late Night. En daarna vloog Willemijn uit… Nu, na shows en opnames in Amerika (Nashville) en Engeland, een intiem optreden tijdens Nachtsessies.
Naast Willemijn verwelkomen we ook 2 talenten: Sofie de Bruijn en Daan Harmsen. Beide talenten stonden dit jaar in de finale van De Beste SingerSongwriter van het Groene Hart.
Multi-talented Sofie is lokaal al zeer bekend en het zal niet lang meer duren voordat heel Nederland haar kent!
De Amersfoortse Codarts-student Daan was voor ons een enorm aangename verrassing. Logisch natuurlijk dat hij gelijk gevraagd is voor Nachtsessies. Over een paar jaar kun je zeggen ‘ik was er bij!’
Locatie: Bistronoom, restaurant bar

___ Nachtsessie #5 // 20 oktober 2017
Voor de vijfde editie hebben we Sam & Julia en To Twelve uitgenodigd. Dat beloofd dus een hele fijne avond te worden!
Sam & Julia, een country/folk duo, die verhalende, krachtige songs maken en bekend staan om de sexy harmonieen, gitaar, piano, ditjes & datjes, liefde… kortom “it’s all in there”
Vermeng een vleugje Fleetwood Mac met een klodder The Eagles, stop deze in een nieuw, energiek en vooral modern jasje en je krijgt het ongekunstelde To Twelve. Pure popmuziek, maar niet zoals je dat gewend bent. Dromerige country-pop met een rauw randje.
Locatie: Bistronoom, restaurant bar

___ Nachtsessie #4 // 15 september 2017
Trots op de programmering! Tijdens de vierde editie zul je versteld staan van de artiest en de mooiheid van de liedjes.
Wellicht ken je Josephine Zwaan van de finale van De Beste Singer/Songwriter 2014. En zo niet, dan moet je haar zeker leren kennen! Ze maakt intieme en persoonlijke Nederlandstalige liedjes over het hedendaagse leven.
LOLA, volgens Anouk ook wel ‘de volgende Anouks’, zijn geen typische singer/songrwriters. LOLA maakt verrassende, tweestemmige Nederlandstalige liedjes over het leven van 2 Amsterdamse meisjes.
Locatie: Galerij Van Slagmaat

___ Nachtsessie #3 
Wat een perfecte combinatie van talent en locatie! Tijdens de derde editie liet de talentenband SOOS hun jonge, frisse en vernieuwende nummers horen. Nieuw en niet te vergelijken met andere acts.
Daarna volgde het onvergetelijke pianoconcert van Annelie de Vries (bekend van o.a. Eefje de Visser). Haar eigen werk in combinatie met de locatie… ademloos! (PS koop haar album!)

___ Nachtsessie #2 
Tijdens de tweede editie was er ruimte voor lokaal talent. De bezoekers in het proeflokaal van Wijnwinkel Saudade waren vol lof over Pallet 41 en Luka & Doris… Woerden herbergt zoveel talent!

___ Nachtsessie #1 
Voor de eerste editie in de Petrustoren nodigden we Okke Punt en Wild Kindness (Amber en Melle van Nowhere Near) uit.
Wat een gave eerste editie. Ondanks de wat frisse toren, was het hartverwarmend mooi.