WOERDEN OP DE KAART!
Demo

MOBIEL

Demo

Kult Kompagnie

Stichting Kult Kompagnie, de organisatie achter onder andere Nachtcultuur, NachtSessies, Nachtklooster en het nieuwe Huis- & Tuinfestival, heeft de ambitie! Door het organiseren van verrassende, vernieuwende en inspirerende evenementen willen we zo veel mogelijk Woerdenaren op een laagdrempelige manier kennis laten maken met cultuur in de meest brede zin.

Kult Kompagnie wil ook verbinden en samenwerken. Voorbeelden hiervan zijn evenementen als NachtKlooster, StraatVoer en de vernieuwde cultuurcafés. Daarbij zoekt Kult Kompagnie het contact met cultuurdragers en biedt ondersteuning aan hen die een evenement willen organiseren, door bijvoorbeeld het geven van advies of het verzorgen van de programmering en aankleding van het evenement.

Kult Kompagnie is een broedplaats voor talent. Door het bieden van een podium aan beginnende musici, acteurs en kunstenaars, maar ook door organisatietalent en creatievelingen aan zich te binden en hen verantwoordelijk te maken voor de organisatie, promotie en aankleding van verschillende evenementen. Zo biedt Kult Kompagnie onder andere scholieren een maatschappelijke stage, studenten de mogelijkheid om ervaring op te doen (en wellicht een afstudeerplek te vinden) en (startende) ondernemers de mogelijkheid om hun talent te tonen.

In de statuten van de stichting is als doel opgenomen “het bevorderen van cultuur in de breedste zin van het woord door middel van het organiseren van evenementen, het maken van verbindingen en zoeken van samenwerkingen met cultuurdragers. Daarbij beoogt de stichting een broedplaats te zijn voor talent. Dit door het bieden van een podium voor (beginnende) musici, acteurs en kunstenaars en meer”


Vrijwilligers gezocht

Kult Kompagnie organiseert verrassende evenementen, verbindt cultuur en zoekt samenwerkingen om Woerden nog leuker en cultuur voor iedereen toegankelijk te maken. Daarnaast biedt Kult Kompagnie talent een podium. Aan artiesten/kunstenaars tijdens onze evenementen, maar ook de vrijwilligers worden gestimuleerd hun talenten te tonen en verder te ontwikkelen. Onze vrijwilligers zijn “het creatief team” en zorgen voor de aankleding en uitwerking van de evenementen. Daarbij bestaat de stichting uit een bestuur, event-werkgroepen en supportteams (Financiën, Vormgeving & Communicatie, Techniek, Programmering, Projecten en Vrijwilligers).

Om al onze ideeën om te kunnen zetten in leuke, vernieuwende, creatieve evenementen zijn wij op zoek naar vrijwilligers: creatief, financieel en organisatorisch talent én handige handjes.
Neem voor meer informatie over Kult Kompagnie, ons team en onze evenementen of om jezelf aan te melden als vrijwilliger gerust contact met ons op via info@kultkompagnie.nl


Organisatorisch talent
Voor de event-werkgroepen zijn we op zoek naar mensen die overlopen van de leuke ideeën én talent dat samen met de andere leden van de werkgroep de organisatie van een (of meerdere) evenement(en) op zich neemt. De event-werkgroep coördineert het gehele traject, van het uitdenken van ideeën tot en met het daadwerkelijke evenement. Hierbij worden zij gesteund door de supportteams, bijvoorbeeld m.b.t. de te gebruiken media, de programmering, de inzet van vrijwilligers en de begroting van het evenement.
Loop jij over van de ideeën en wil jij deze om te zetten in een strak georganiseerd event? Sluit je dan aan bij onze event-werkgroep(en)!

Creatieve geesten
Samen met de leden van het supportteam Vormgeving & Communicatie ondersteun je de event-werkgroepen. Je vertaalt het (thema van het) event naar een huisstijl en weet deze door te voeren in de communicatie en te gebruiken media. Elk event heeft eigen social media kanalen, websites en maken we promotiematerialen zoals hekwerkbanners, flyers, posters en programmaboekjes. Daarnaast stemt het supportteam vormgeving & communicatie met de event-werkgroep en het creatief team de aankleding van de events af, zodat deze in overeenstemming is met de gehanteerde huisstijl in de uitingen rondom het event. Ben jij een goed in het bouwen van websites, een originele vormgever of een getalenteerd schrijver? Dan is het supportteam Vormgeving & Communicatie op zoek naar jou!

Financieel talent
Het supportteam Financiën overlegt met de event-werkgroepen over de wensen en financiële mogelijkheden van de events. De taken van het supportteam Financiën lopen uiteen. Van het opstellen van de begroting en het coördineren van de financiën per event tot het aanvragen van subsidies, het werven van sponsoren en het versturen van bevestigingen en facturen. Ook het verder uitdenken van het financieel beleid kan hiertoe behoren. Wanneer je niet alle taken beheerst, is dat geen probleem! Wil je bijvoorbeeld het supportteam Financiën administratief ondersteunen of vind je de administratie juist niets, maar wil je onze nieuwe “accountmanager” worden, dan horen we ook graag van je! In het team worden vervolgens de taken verdeeld.

Handige handjes
De aankleding van de events doet het creatief team grotendeels zelf. In de aanloop naar events toe wordt er een planning gemaakt van hetgeen er moet gebeuren en welke materialen daarvoor nodig zijn. Vervolgens gaat het creatief team aan de slag met het bedenken en uitwerken van de aankleding, in samenspraak met het supportteam dtp/vormgeving. De handige handjes zorgen ervoor dat de aankleding van het event er zo goed uit ziet. Lijkt het je leuk om jouw werk terug te zien in de events? Wordt dan lid van ons creatief team! Ook als je denkt dat je twee linkerhanden hebt, ben je meer dan welkom! De andere handige handjes leggen je graag uit hoe je een kwast vasthoudt. Naast het klussen staan de creatieve avonden ook bekend om de gezelligheid…

Eventmedewerkers
Op de eventdag zelf kunnen we niet zonder vrijwilligers. Van het opbouwen van de aankleding, het ondersteunen van de techniek, het draaien van bardiensten, het managen van de stages, de begeleiding van artiesten tot het afsluiten en opruimen van het evenement en veel meer. Vind je het leuk om tijdens een event je handen uit de mouwen te steken, houd je van gezelligheid en wil je daarnaast ook genieten van de kunstenaars/artiesten? Meld je dan aan als eventmedewerker!